Verdens nemmeste boller

Ahhhh Hvilken morgen. Skal først møde sent i dag, og kæresten har ferie, så vi sov længe, og havde god tid til at spise morgenmad.
Vi lavede i går aftes dejen til verdens nemmeste boller fra kogebogen Krudtugler & Kanelsnegle.

Billede lånt fra Gyldendals hjemmeside

Det er i sanheden nogle nemme boller at lave.
Til en portion skal der bruges:

15 g. gær
5 dl. koldt vand
600 g mel
1½ tsk. salt

Gæren opløses i vandet. Mel og salt vendes i. Dejen drysses med lidt mel, og hæver natten over i køleskabet. Det er en meget klæg dej, så enten kan du dyppe dine hænder i vand, eller bruge et par skeer til at forme bollerne med.
Næste morgen, formes dejen til ca. 12 boller, drysses med mel. Derefter kommes de i ovnen i 8 min på 275 grader, og derefter skrues der ned på 225 grader i ca 15 -20 min. eller til bollerne er gyldne på toppen.

Bollerne bliver super sprøde udenpå, og luftige indeni, og de smager skønt.

Velbekomme og god morgen.

Related Post

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.