Jeg lovede for efterhånden længe siden at skrive et indlæg om vores families traditionelle spaghettisovs. Det er en meget simpel version, den indeholder kun hakket oksekød, løg, hvidløg, hakkede tomater, tomat koncentrat, timian, cayennepeber og salt.
Som sagt meget simpel, men særdeles velsmagende.
Først finder jeg den store stegegryde frem, og hælder noget god Ekstra jomfru olivenolie i.
Jeg starter med at hakke løg, du skal bruge samme volume hakket løg, som der er hakke oksekød, og 1-2 fed hvidløg til 500 g. hakket kød.
Løg og hvidløg svitses i olien til alle løgene er glasklare, de må endelig ikke blive brune.
Når alle løg er klare, kommes det hakkede oksekød i.
Her er der brugt 750 g. kød, så derfor er der brugt 3 fed hvidløg. Kødet skal nu brunes, og kødet er færdig, når det er blevet gråt.
Resultat af anstrengelserne, blev denne tallerken. Spaghetti bolognese med linguni og parmesan ost.
Velbekomme.
Uhmm, simpelt er slet ikke dårligt – og slet ikke i forbindelse med pastaretter (synes jeg) 🙂
Mange hilsner
Birthe
Indlæget er også lavet, for at vise at man godt kan lave det selv hurtig, retten behøver jo ikke simre så lang tid. Samtidig er det også for at vise at der ikke skal så meget til for at lave en lækker ret, og så slipper man for at bruge Dolmio eller andre færdiglavede sovse. Tror ikke der er brugt mere end for ca 10kr. ud over kød til retten.
Måske skulle man lige advare den uerfarne kok om, at man skal røre i kødet hele tiden, mens det bliver brunet, så det bliver fin-opdelt. Hvis man ikke arbejder med kødet, bliver det til nogle dumme, flade klumper, og det er ikke sjovt.
Måske skal man også advare den samme kok om, at cayennepeber er temmelig “hot”. De fleste (bortset fra vor far) vil synes at ½ teskefuld er nok til denne portion.