Der har længe floreret forskellige opskrifter på osteboller på diverse LCHF forums.
Der er blevet afprøvet flere forskellige opskrifter rundt omkring i de forskellige hjem. Jeg bagte min første portion for et par dage siden, de er super nemme at lave, da man blander alle ingredienserne i en skål, og lader det stå og trække.
Til mine boller, tog jeg udgangspunk i en opskrift fra bloggen LCHF – fedt. Det eneste jeg ændrede, var at tilføje 2 spsk sesamfrø, og 2 spsk. solsikkekerner.
Opskrift
5 dl. revet ost (Jeg brugte 4 dl. revet Haavarti & 1 dl. revet cheddar)
5 æg (str. M)
4 spsk. Loppefrøskaller (også kendt som Grøn HUSK)
4 spsk. Pofiber (valgfrit, men giver bollen lidt mere struktur)
2 tsk. Bagepulver
2 spsk sesamfrø.
2 spsk. solsikkekerner.
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienserne godt.
Lad hvile i 10-15 minutter til massen er helt fast.
Gør hænderne våde og form 10 små klatter, eller 6 store.
Bag ca 20 minutter ved 200 grader! Sørg for at de er flot mørkebrune inden du tager dem ud.
Er de ikke helt gennembagte smager ægget mere igennem og de har en tendens til at falde sammen. Bollerne ligner også en rigtig bolle når man skærer den over.
Bollerne smager rigtig godt, og jeg synes ikke at osten smagte igennem. Det er en bolle, som har mange fordele hvis man spiser LCHF. Den kan laves helt striks, hvis man ikke tilsætter sesam og solsikke.
Velbekomme
KitchenByK
Kasper
Gode opskrifter du slår op, har længe ville prøve de osteboller men har ikke pofiber og har på fornemmelsen at de er bedst med. Har du prøvet uden? Har købt ind til din blomkålsopskrift til i aften.
Mange tak
Nej jeg har ikke prøvet at lave dem uden pofibre, men heldigvis er pofibre ikke det dyreste “special” produkt på LCHF.
Håber du bliver glad for opskriften på blomkål….
Velbekomme
Kasper
Ok må se at få fat på det – er det i helsekost butik eller i supermarkedet ? Glæder mig til blomkålen og osteboller men også flere opskrifter. Tak
Jeg fik mine i en specialbutik, har ikke set dem i dagligvare handlen. Måske Matas har dem, de har nemlig andre specialprodukter til Low Carb madlavning
Tak – jeg må se at få fat i det. Har heldigvis en stor helsekost i byen 😉
Lækker og overskuelig opskrift.
Den vil jeg absolut prøve.
Du skriver at pofiber er valgfrit, men skal det så ikke erstattes af noget andet?
– Jeg tænker at de måske bliver “flydende” ellers?
Skal de bages på bagepapir eller i forme for at få den fine runde form? 😀
//Line
Jeg skriver de er valgfri for den opskrift jeg har kigget efter der er de blevet fjernt fra.
Mine er bagt på en bageplade uden forme, bare formet i hånden
Kasper
En virkelig god blog!!! Følger 🙂
Rigtigt gode boller med fin smag og dejlig struktur.
Når man laver dem med mozzarella smager de nærmest ligesom grove hvedeboller – de er SÅ lækre!
Har prøvet at lave dem med Tex mex oste blanding… Boller med bid
Har prøvet at lave dem med Tex mex oste blanding… Boller med bid
de jo super, det er første gang jeg laver oste boller, men bestemt ikke sidste
mums
Hej
Kan de fryses?
Ja det kan de sagtens
Kasper
Ved du hvor mange kcal der er i? 🙂
Jeg har beregnet det på http://www.madlog.dk og den siger 3,8 g kh pr. 100 g.. Bager du dem uden kerner i, er det 2,2 g kh
Første brød som ligner rigtigt brød mht. luft og lidt sejhed. Alt det jeg har savnet siden jeg begyndte på LCHF. Tak. Nu kunne jeg bare godt tænke mig et brød hvor man kunne putte lidt gulerodspulp fra juiceren i. Jeg må jo prøve i denne opskrift, men er bange for at ødelægge den.
Hej, kan man erstatte husk med noget andet, kan ikke lide smagen af husk
Det har jeg ikke prøvet, og tvivler lidt, da Husk er med til at suge væske, og holde dem sammen.
Men du kan da prøve med en lille portion, og prøve dig lidt frem.
Synes nu ikke de man overhoved kan smage husk i de boller
Kasper
Hej Kasper, har nu prøvet at lave bollerne for anden gang. De er store og flotte…mens de er i ovnen. Så kommer de ud og bliver fladere end flad ?
Hvad skal der gøres anderledes? Eller er de bare sådan?
Hilsen Sidsel ☺
Hej Sidsel
Det forstår jeg ikke.
Hvordan er dejen når du former bollerne?
Når jeg plejer at lave dem, er dejen ret fast når jeg former dem.
Jeg bager dem til de er godt hårde i toppen, så er min erfaring, at de holder faconen når de er færdige med at bage.
Måske din dej er for lind, det kan jo evt. være du har lidt for meget æg i, da de jo desværre godt kan variere lidt i str.
Håber de lykkedes for dig.
Kasper
Virkelig lækre – også til madpakken 🙂 Jeg puttede græskarkerner og sesamfrø i også ( samme kvantum kerner og frø som i din opskrift), det virker smagsmæssigt også godt.
Hej Kasper
jeg synes det lyder voldsomt med 5 æg – kan mindre gøre det ? Sidder lige og har lyst til at prøve opskriften kl * cencur * om morgenen, men har kun 3 æg. 🙂
Jeg har ikke prøvet at lave den med mindre æg. Jeg ville nok rette mængderne til så de passer med det antal æg du har.
Kasper