Inde på facebookgruppen LCHF / Lavkarbo på dansk var der snak om mandelmælk den anden dag. Jeg fik derfor lyst til at lave det selv, da jeg havde set at det er ret nemt. Men som jeg tit har det med den slags, kan jeg ikke lade være med at tænke “kan det nu passe det er så nemt som de andre siger”, og her må jeg tilså, JA det er så nemt som de andre siger.
Opskrift & fremgangsmåde
200 g mandler sættes i blød natten over i rigeligt vand i en bøtte
Dagen efter drænes mandlerne og hældes i en blender, her er det man skal bruge et decilitermål, fordi, du skal bruge 2 dl. vand pr. 1 dl. mandler.
Så er mandeler og vand klar til at blive blendet, de opskrifter jeg har kigget til, skriver at de skal køre alt mellem 2-5 minutter, Det det gælder om er at mandlerne er så fine som muligt, så den tid er afhængig af hvilken blender du har, min er en Kitchen Aid
Når du så har blendet mandler, skal massen hældes igennem et fintmasket klæde. Når al den væde der kan løbe selv, er løbet igennem, kan man selv med håndkraft vride en masse mandelmælk ud.
Holdbar heden skulle være 2-3 dage i køleskab
De hakkede mandler som er tilbage som en grynet masse, kan man tørre i ovnen og på den måde lave sin egen affedtet mandelmel.
Velbekomme
Kasper
Hej?
Hvordan er kh og kcal i hjemmelavet mandelmælk? Er i tvivl om det bliver til for meget, når man kun bruger det i kaffen?
Vh Pia