I går bredte snakken sig om brændende kærlighed inde på en facebookgruppe omhandlende LCHF. Det fik mig til at tænke på en ret som jeg ikke har spist i mange år, hakketoksekød med kartoffelmoslåg. Det er en lidt “olsschool” ret, men den er nu ganske velsmagende.
Den ret, synes jeg at jeg ville prøve at lave i en LCHF udgave, så det blev til denne ret.
Opskrift:
Blomkålslåg
1 blomkål
2 dl fløde
Salt, Peber
Kødfyld:
Olie
500 g. hakket oskekød
1 løg
2 fed hvidløg
Cayennepeber
Paprika
Timian
1 stor ds. tomatkoncentrat
Fyld:
250 g champignon i skiver
cheddarost
Fremgangsmåde:
Kog blomkålen til den er mør ca. 12 min. (afhænger af størrelsen), mix den kogte blomkål med fløden, og pisk den let med en håndmikser. Den skal ikke være helt lind, men med små buketter tilbage i mosen.
Lav en kødsauce af alle ingridienserne, start med at brune løg i olie, og brun derefter kødet, kom krydderier og tomatkoncentrat i, og lad det simre kort tid.
Samel den efer vejledningen nedenunder ved 200 G. i ca 15-20 min. Tag den ud når osten er smeltet og der er kommet lidt brændte toppe på blomkålen.
Læg retten sammen ved først at lægge kødfyldet i et fad
Læg champignon oven på
Læg cheddarost oven på
Læg blomkål ovenpå, og drys cheddarost oven på blomkålen
Bag den i ovnen ca 15-20 min. og så skulle du gerne have noget der ligner dette.
Velbekomme
Kasper
Ser super lækkert ud, og tilmed meget nemt. Det tror jeg bliver aftensmaden imorgen :-).
Iøvrigt Super god blog.