Krydret oksekød med blomkålsmos

I går bredte snakken sig om brændende kærlighed inde på en facebookgruppe omhandlende LCHF. Det fik mig til at tænke på en ret som jeg ikke har spist i mange år, hakketoksekød med kartoffelmoslåg. Det er en lidt “olsschool” ret, men den er nu ganske velsmagende.

Den ret, synes jeg at jeg ville prøve at lave i en LCHF udgave, så det blev til denne ret.

Opskrift:

Blomkålslåg

1 blomkål
2 dl fløde
Salt, Peber

Kødfyld:

Olie
500 g. hakket oskekød
1 løg
2 fed hvidløg
Cayennepeber
Paprika
Timian
1 stor ds. tomatkoncentrat

Fyld:

250 g champignon i skiver
cheddarost

Fremgangsmåde:

Kog blomkålen til den er mør ca. 12 min. (afhænger af størrelsen), mix den kogte blomkål med fløden, og pisk den let med en håndmikser. Den skal ikke være helt lind, men med små buketter tilbage i mosen.

Lav en kødsauce af alle ingridienserne, start med at brune løg i olie, og brun derefter kødet, kom krydderier og tomatkoncentrat i, og lad det simre kort tid.

Samel den efer vejledningen nedenunder ved 200 G. i ca 15-20 min. Tag den ud når osten er smeltet og der er kommet lidt brændte toppe på blomkålen.

Læg retten sammen ved først at lægge kødfyldet i et fad

2014-09-03 18.31.53

Læg champignon oven på

2014-09-03 18.32.36

Læg cheddarost oven på

2014-09-03 18.33.21

Læg blomkål ovenpå, og drys cheddarost oven på blomkålen

2014-09-03 18.36.43

Bag den i ovnen ca 15-20 min. og så skulle du gerne have noget der ligner dette.

2014-09-03 18.54.45

Velbekomme

Kasper

Related Post

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.