Jeg savner tit at kunne spise ketchup til mine scrambled eggs. Så jeg har kigget lidt rundt omkring på nettet, og tror endelig jeg har fundet en erstatning for Heinz ketchuo, som ellers er min yndlings ketchup.
Farven i det første forsøg, er ikke helt i skabet, men smagen er super god. At den er blevet orange skyldes at den er blevet blendet tror jeg, så vil finde en anden måde at lave den på, for en ketchup skal være rød.
Opskrift
1 løg
1 hvidløg
1 spsk. olivenolie
40 g Sukrin gold
1 tsk. karry
havsalt og friskkværnet peber
500 g friske tomater
½ dl æbleeddike
Fremgangsmåde
Snit løg og hvidløg groft. Steg løgene let i olivenolie. Tilsæt sukker, karry, salt og peber, og lad løgene karamellisere i sukkeret. Skær tomaterne i grove tern, og kom dem ned til løgene i gryden sammen med eddike. Lad det hele koge ved svag varme i ca. 45 minutter. Blend tomatkompotten til en glat ketchup, og passer den igennem en fintmasket sigte. Hæld ketchuppen i et glas der er skoldet i varmt vand, og afkøl den bagefter.
Det lyder som et spændende alternativ. Tomater får jeg forhåbentlig i drivhuset til sommer, og for at få brugt alle var det måske en god idé at bruge dem til ketshup også… Hvor længe kan det holde sig ?
Ang. holbarhed så ved jeg det ikke da det er første portion jeg har lavet, men da der er både eddike og sødemiddel i, burde det kunne holde et godt stykke tid.
KitchenByK
Kasper
Ok 🙂 Tak for svar 🙂