Man skulle tro der er gået total mormor i den herhjemme, først en kage med kraftig inspiration fra kærnemælksfromagen som min mor serverede sidste weekend, og nu til hjerter i flødesovs. Det er en ret lækker ret, men som nogle måske ikke har lyst til at spise, fordi det er indvolde. Det synes jeg er en skam, for det smager fantastisk godt. Selve retten er måske ikke den kønneste, men så må man bare sørge for at få farver ind i tilbehøret.
Opskrift:
4 svinehjerter
persille
salt/peber
1 løg
1 pastinak
stegt bacon
Fremgangsmåde:
Skær løg og pastinak i grove stykker, og læg den nederst i Römertopfen. Rens hjerterne godt under vand, og skær senerne og årerne fra. Brun hjerterne på begge sider, og fyld dem med persille, og læg dem ned oven på grøntsagerne. Drys med ristet bacon og fyld vand på, så Römertopfen er 1/3 fuld, sæt det hele i oven, på 180 grader, i ca. 3 timer, eller indtil hjerterne er møre.
Når hjerterne er møre, tages de op af Römertopfen og skæres i strimler.
Sauce:
Tag de udkogte grøntsager og blend dem sammen med lidt af vandet, så du får en tyk creme. Fortynd cremen med fløde, og evt. noget mere af væsken fra Römertopfen. Smag til med salt og peber, og hvis du ønsker det, så en lille smule kulør for at få en let brun farve.
Put hjerterne tilbage i saucen, og server enten med blomkålsmos, eller som her med stegt fintsnittet spidskål og fintsnittet rød peber og sprød bacon på toppen.
Velbekomme
Kasper
Be the first to comment