Grys chokoladekage

Jeg har længe gået og kigget efter den chokoladekage, som Gry Vej Guldman Pedersen inde på facebookgruppen (LCHF / Lavkarbo på dansk) har lavet.

Jeg skrev til Gry, og spurgte efter opskriften, da jeg ikke umiddelbart kunne finde den. Hun var så sød at sende den til mig, og jeg spurgte om hun havde en blog hvor hun havde lagt den up på, det havde hun ikke og jeg spurgte derfor om jeg måtte lægge den op på min egen blog, og heldigvis sagde hun ja. Mange tak for det Gry. Så er her opskriften på kagen

Grys chokoladekage
Grys chokoladekage

 

Opskrift kage

100 g 70% chokolade (Eller brug den du har lyst til)
25 g smør
4 æg
30 g Sukrin Gold (eller et andet sødemiddel efter eget valg)
40 g kakao (tror næste gang jeg skal bage den, vil jeg nøjes med 30 g, den er meget intens i kakaosmagen)

Fremgangsmåde

Smelt chokolade og smør og rør det til en ensartet masse, og lad det afkøle lidt.
Del æggene i blommer og hvider.
Pisk hviderne stive i en skål.
Pisk æggeblommer og Sukrin Gold sammen.
Sigt kakaoen i æggemasse, og vend det forsigtigt i med en dejskraber, det samme gøres med den afkølede chokolademasse, rør endelig ikke for hårdt i blandingen, da den godt kan blive lidt grynet af en for voldsom omrøring.
Tilsidst vendes de piskede hvider forsigtigt i chokoladeblandingen, og den færdige kagemasse hældes i en passende form. Jeg brugte en lille rund tærteform på 18 cm. i diameter og 3 cm. høj. Dejen hævede lidt op over kanten i formen under bagning, men faldt fint sammen igen da den kom ud af ovnen.
Bag den ved 160 grader i ca. 15 min. Kagen er færdig når der ikke hænger noget fast på en kødnål når du stikker den ned i kagen.

Opskrift glasur

70 g 70% chokolade (Eller brug den du har lyst til)
ca. 0.25 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Smelt chokoladen langsomt, og tilsæt fløden stille og roligt under omrøring. Chokoladen vil nu blive til en tyk lækker chokoladeglasur, som er lige til at hælde over kagen. Juster mængden af fløde indtil du når den ønskede tykkelse. Kagen skal være kold inden glasuren hældes over.

IMG_5599

Det er en super nem og lækker kage, som smager godt den dag den er bagt, men endnu bedre dagen efter.

Velbekomme
KitchenByK
Kasper

 

Related Post

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.