I søndags var vi ude ved min mor og spise aftensmad. Til dessert, havde hun lavet en klassisk kærnemælksfromage. Det smagte rigtig godt, og jeg gik i gang med at tænke på, hvordan denne dessert kunne LCHF’iseres. Mine tanker kom også ind på en kold cheesecake, som er en kage som jeg virkelig elsker. Da jeg havde tænkt lidt, kom jeg på den idè som du kan se herunder.
En cheesecake agtig kage, hvor fyldet er lavet af græsk yoghurt og fløde. Jeg tog udgangspunkt i den her opskrift.
Her er kagen som jeg lavede den.
Tærtebund:
50 g mandelmel (hjemmelavet)
50 g hasselnøddemel (hjemmelavet)
50 g alm. kokosmel
1 spsk Sukrin Gold
100 g smeltet smør el. kokosolie
Fremgangsmåde:
Bland det hele godt sammen
Bages i 10-15 min på 160 grader til bunden er let gylden.
Lad den køle af, sæt den evt. i køleskabet imens du laver fyldet.
Fromage:
6 blade husblas
5 dl græsk yoghurt 10%
2 spsk. fint hakket Sukrin Gold
korn af 1 vaniljestang (gem selve stangen til Brombær geléen)
1⁄2 liter piskefløde
Frengangsmåde fromage:
Sæt husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Rør græsk yoghurt med Sukrin Gold og vaniljekorn.
Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved.
Smelt den i en skål i vandbad.
Afkøl husblassen med lidt af yoghurtblandingen, og bland derefter dette med resten af yoghurtblandingen under omrøring.
Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i yoghurtblandingen.
Brombærgelé:
150 g friske brombær
2 spsk Sukrin Gold
Vaniljestangen
3 blade husblas
Fremgangsmåde:
Sæt husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Kog brombær, Sukrin Gold og vaniljestangen til brombærerne er møre.
Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og put det i den varme brombærmasse, og rør rundt mens det smelter.
Sæt det til side, og lade det køle af, men det må ikke blive så koldt at det sætter sig.
Nu er du klar til at samle kagen.
Tag formen med den afkølede kage,
og put fyldet ovenpå, og sæt den tilbage i køleskabet i ca 30 min.
Tag kagen ud af køleskabet, og put den afkølede marmelade på toppen, og sæt den tilbage i køleskabet indtil du skal servere den.
Velbekomme
Kasper
Mums!
Den ser super lækker ud! 🙂
Den er også rigtig lækker
Når du skriver alm. kokosmel, er det så det fintmalede eller det man også putter på flødeboller? 🙂
Det til flødeboller
Hvor stor er din form ?
Jeg vil også gerne høre hvor stor din form er?
Den er lavet i en 20 cm springform
Kasper