Auberginelasagne

Dagens ret var en auberginelasagne. Jeg lavede en ganske almindelig kødsauce, ligesom den jeg plejer at lave den, dog tilførte jeg noget peberfrugt, for at få mere grønt i retten. Den portion her passer til et stort Le Creuset fad.

IMG_4443

Opskrift

2 løg hakket løg
2 fed hvidløg hakket fint
2 peberfrugter i tern
1 kg hakket oksekød
2 kartoner passata
Cayennepeber stødt
300 g revet ost
Timian
Salt/peber
1 stor aubergine skåret i tynde skiver. (Jeg brugte mandolinjernet og satte det på 1,5 mm)

Fremgangsmåde

Steg løg og hvidløg klare i olie i en stegegryde, kom kødet i, og steg det til det hele er blevet stegt. Tilsæt peberfrugt og steg det godt. Nu skal der krydderes, tilsæt krydderier efter smag, ca. 1/2-1 tsk cayennepeber og godt med timiana, salt og peber. Rør det godt ud i kødblandnigen, og tilsæt så passataen. Lad det simre på komfuret så længe som muligt, dog mindst 30 min.
Nu er du klar til at samle lasangen. lav lag af skiftevis kødsauce, aubergine og ost, gentag så mange gange som du har råvarer til. Jeg fik 4 lag ud af det. Slut af med et lag ost på toppen. Bag den ved 200 grader i 30-35 mi. alt efter hvordan de ovn er, stik en kødnål i retten, for at mærke efter om den er gennembagt. Jeg rev lidt frisk parmigiano reggiano over og en lille kvist basillikum.
Det ville have været på sin plads med en god salat, med en god fed dressing til, da selve retten ikke er så fed i sig selv.

Her er lidt billeder af processen.

Velbekomme

Kasper

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.